Misteri : GTO AR hilang !

Kejadian ni berlaku kalau xsilap aku dalam tahun 2008, bulan april..mase ni bende ni berlaku mase aku belajar diploma dulu..time tu tgh hot musim spokring ( sport rim ) ni..heheh...gile GTO, AR..klu bleh sume org nak pki...

klu bleh sume jenis moto nak sarung rim..alejek,cub,scooter...heheh...

mase ni ramai jgk bdak2 yg pki sportrim tip top kt kolej aku..sume parking dpn pondok pak gad, pakai berpuluh2 mangga dgn harapan moto tip top xkan kene sosah... (spotrim mahal2, xkan 20 bijik mangga xleh beli kottttt~)

tapi apakan daya, bila nafsu dah mengabui mata...sggp amek risiko tingi..akhirnya SEPASANG GTO dan jugak rim DEPAN AR125 berjaya jugak disosah ! Yahoooo !


Oooooppssss ! rilek dulu... sepadai2 tupai melompek2, akhirnye gedebuk jugak ke lobang taik..hahaha !!

seperti apa yg diberitahu.. modus operandi nya begini ;

si Penyangak ni rupenye dah lama usha line.. hanya tggu mase bertindak je...kebetulan pulak, pada malam kejadian, ade kilat sabung mnyabung...so berlaku la blackout kjap CCTV kt pondok pak gad.. tapi itu sume kebetulan...bukan dirancang...

bile sume dah line clear.. si Penyangak ni pon buat kerje..dgr cite 2 orang..buat dalam gelap..sambil tahan napas takut2 pak gad yg tgh sedap tido meleleh air lioq terjaga dr tidoq...
dianggarkan "mangkuk 2 tingkat" ni buat kerja dalam pukul 4 pagi..saat yg sgt genting bg mereka yg bergelar pak gad..

semua nya berjalan dgn lancar..sehinggalah ade beberapa org budak yg kebetulan rajin nak pg sarap pagi2 buta sebelum subuh terkejut beruk apabila melihat moto member mereka dah terbaring mcm kucing tgh mengeliat atas lantai...


apalagi, kasi gegar la itu pakgad..lepas bgtau kejadian yg berlaku, si pakgad kt pintu pagar depan ditugaskan melakukan keje2 jemsbon di mana setiap kenderaan yg keluar terutama skali kete diperiksa terlebih dahulu..

moto ni bdak2 ganu-klate yg punye.. mmg silap le si Penyangak ni maen gurau..tepat kul 8 pagi, abe2 klate ni dah penuh berkerumun kt pondok pakgad..berpakat nak buat spotcek...

tp pd mulanya brader2 pak gad ni malas nak layan..tp bl dah dibgtau yg harga sepokring ni buleh beli pondok pakgad diorg siap dgn air-kondisyener lagi...br terkejut berok diorg...

operasi mencari pon bermula..operasi ini diberi nama "OPS TERLEBIH SUDAH"..heheh...nak jimatkan mase, abe2 klate ni ade marking jugak bdak lain yg maen moto kt kolej aku ni.. so hanya level2 asrama tertentu je la yg dibuat spotcek..dimulakan dgn bilik bdak yg plg "panas"...

kalau diperhatikan gambar ni..rim belakang xsempat nak amek.. sebabnye target bdak ni GTO je sebenarnye..tp disebakan kedua2 moto ni berkongsikan 1 forklock..nak xnak, terpakse la sosahkan jugak rim depan AR ni..cian owner muto..

ok sambung balik..skali mmg btol daa...member tu sedap tido sbb pnat wat keje smbl tahan napas..bl pak gad sume masuk, swuh bukak almari locker, die bgtau yg locker kunci n kunci plak kt member die..member aku xpuas hati.. "kawe dok puah hati, kawe nok kepak ghobok tu jugok !! "..

kepak punya kepak, skali terjumpa la buah hati tersayang.... hahaha... !! bodoh punye mangkuk lahanat...

kalau la aku jd die..g la sorok kt tempat lain... kt surau ke.. tandas ke..baling kt semak dulu ke..baling luar pagar ke..awal2 pagi g la amek... ape ke susah.. (bukan nak mengajar ye, just bg pendapat ajeee)


manyak bolo la ini olang..ade otak tale pakai... ini otak ade carbon, manyak....

yg kaki die sorg lg dah cabut awal2 ..untk pengetahuan, kolej aku ni pagar die tutup dr kul 12 malam smpi ke subuh... so student xle la kuar bodo mcm tu je time tgh2 mlm...terpaksa overnight smpi ke subuh...

nak bedal tunjal bdak tu , xbleh sbb pak gad ade ramai dlm bilik tu..pengetua kolej pon ade skali... diorg xkasi sentuh ini mamat lahanat... yg dpt amek gmbr muke bdak tu snyp2 je..muke pon cam shiallll..mcm disc AR potong separuh..ceh ~


mak bapak budak mangkuk tu kene panggil atas kesalahan salah laku anak mereka..kesian mak bapak die..anta belajar jauh2 , tiap2 bulan kasi duit.. tp rupe2nye bukan belajar membaca,tp belajar mcmne nak jahamkan idup..kene buang unibesiti..padan muke...

~BODOH~

so ini la gmbir si mangkuk tingkat tu..kita kasi upload sket..tp kasi cover itu muka dgn ayah pin...
alaaaa... muke die pon lebeh kureng je dgn ayah pin.. korg imajin la sendirik..klu jumpe kt mana2, kasi jentik sket tinge die..anak degil ni...


so, the moral of the story is... parking la moto kt dalam umah..hahahahahahahah !!!


beg sireh pon dio sosah ~~~~ ! ahaks !

2 kutukan!:

May 10, 2012 at 1:09 PM aku Dayat said...

bersemangat men-cilok...tp bodoh piang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...