Goods for Sale.....[ SHOEI RJ101V ]

Helmet SHOEI RJ101V untuk dijual.
Original Shoei Made IN JAPAN.
Size XL.
Helmet ade stoking tali untuk menjaga cop pada kulit tali.
Ade calar2 halus.
Helmet ni susah nak cari visor.So disertakan sekali visor Paulson USA.
Dan jugak beg untuk mudah dibawa kemana2.
Sekali pakej cap lokel (no brand) RJ101V.

Nak jual Helmet + Visor Paulson USA + Beg Shoei (lokel) + Cap tambahan (lokel). Harga total sume sekali  RM - SOLD  sekali postage.NEGO.
Area skudai Johor
Bobo 013-2118673














Bruce Lee - Game Of Death (Arai Helmet) : Credit to Apis TBG ( WCY 1050 )


mula-mula aku xperasan.

tapi sifu helmet aku dok sibuk suruh cari video ni.

memang btol la.

Bruce Lee maen campak2 je helmet2 ni.

Arai Challenger tuuuu...

Hitam lining gold. Siap visor ori. Haha


Terima Kasih banyak kepada sifu Apis Selayang TBG (WCY 1050) sbb bgtau aku..

Credit to U bosss..... hihihi



video



kite kasi feymes skit sama itu Chip Apis. hihihi jangan mareee...



Aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Maaf Zahir Dan Batin.

Moga-moga segala amal ibadat kita diterima oleh Allah S.W.T .

Moga-moga senantiasa ditetapkan iman dan amal seperti di bulan Ramadhan.

Moga-moga semua muslimin-muslimat, mukminin-mukminat dilimpahi rahmat-Mu Ya Allah.

Moga-moga kita semua dikurniakan rezeki yang halal dan diberkati-Mu Ya Allah.

Moga-moga segala urusan kita dipermudahkan dunia dan akhirat.

Amin Ya Rabbalamin. Salam Aidilfitri.

Kasut Raya.

kalau nak review kasut raya bleh tgk kat sini..
cun2..



Pinstripes 3.0.

hahaha.
fanatik sangat ni.
sampai henpon kawe pon ade pinstripes.
haha.

Pinstripes 2.0.

kawe benonye minat dgn seni pinstripes ni.
bagi kawe ia sangat unik.
so kawe cr sket bahan kt google untuk dibuat eksperimen.
eheh.


dalam ramai2, kawe terpakse korbankan arai classic kawe.
sebab dalam reramai die la yang paling plain sekali.
ape lagi, kasi touch up la dgn pinstripes.

kalu deme nak tahu, kawe pakai sticker je.
sebab klu kawe pakai brush cat betol,
alamatnye jahanam le keoriginaliti helmet kawe.
dah le dalam peringkat eksperimentasi lagi.

kalu deme rajin tgk tb (tv), rancangan "Pimp My Ride" atau pun
OCC (Orange County Choppers),
deme ni kalau nak wat corak diorg akan pki sticker halus untuk buat block mase spray.
kawe cilok idea ni, convert jadi pinstripes.
eheh.

" selamat duit kawe. "
" selamat helmet kawe. "



kawe pakai sticker reflek sbb sticker jenis ni mudah lentur
dan tidak mudah putus berbanding sticker bukan reflek.

lagi halus lagi baik.sbb senang nak tarik sambil belok2.

tadaaa !
kan mantul tu ....
eheh.

ini adalah salah satu contoh pinstripe original dari Arai.
Arai S-70 "gaban"
hahah.


amat sesuai sekali untuk dinaiki bersama kenderaan ini.
*ahaks*


*kawe buat dalam bilik je sbb dalam bilik kawe ade aircond.*
*atas katil lageyy.*
*ahaks*

Pinstripes.

Apakah itu pinstripes?
Pinstripes (pinstriping) adalah salah satu teknik mengairbrush yang menggunakan berus halus.
Ia sama seperti airbrush yang menggunakan tangan secara spontan (freehand).

Maknanya kalu deme tersilap buat,xde nak padam2 dah.
Deme terime je le kalau buruk pun.

Hahah.

Di obersi (oversea especially in U.S) seni ini dikaitkan dengan hotrod.
Hotrod tu ape?
Hotrod tu macam hogdog.Hahah.

Ini ade sedikit gambiran yang aku jumpe pasal pinstriping.
Diambil dari sini :



VANS pun ade bawak kuar kasut edisi pinstriping ! cool !

Kalu deme nak belajar pasal pinstriping, bleh klik web ni.









Ramadhan Al Mubarak


Selamat menyambut bulan Ramadhan Al Mubarak kepada seluruh umat Islam. Semoga segala amalan kita di bulan yang mulia ini diberkati dan diterima oleh Allah SWT. Kurangkan masa diatas jalan, perbanyakkan masa beribadat. Bulan Ramadhan adalah penghulu segala bulan, dimana peluang emas yang hanya hadir sekali dalam setahun. Zakat jangan sesekali dilupakan. Semoga kita dipermudahkan dalam segala urusan. Amin Ya Rabbal Al Amin.

Assalamualaikum wrth



•Sent from my Apple iPhone•

Restoration.


some of the restoration pics.
shoei RJ-AIR, arai S-80, and arai Classic
* sori arai Classic tak sempat nak amek gambar sbb dah ralit maen gam. haha

* padding dah kaput.bleh buang !


ramai yang msg mintak tlg sy ajar cmne nak restore helmet.
sebenarnye sy ni bukannye pandai sgt pon.
tapi, kite kene berani mencuba.
kalau2 takut nak bukak helmet, smpi bile2 la helmet tu xkan dibukak.
tapi kalau xtahu tu, seelok2nye cube bertanye pada yg tahu.
sy ni org x tahu.dan sy pon selalu bertanye pada yg tahu.

kalau kt sesat jalan, xbertanye smpi bila2 kt akan sesat.
tp kalau kt sesat jalan, kt bertanye,masuk gear reberse,amek jalan yg satu lg.
btol x? hehe.

sekarang ni ramai yg terer repair helmet.level sifu lagi.
dgr cite kt sri petaling ade, kat klang ade, kat selayang batu caves ade,
putrajaya ade, ampang ade,kat bangi ade, kat kg. baru,kl apatah lagi ramai.
tu yg belom kt belah pantai timur.lagi meletup2.

xperlu la sebut name.sbb mereka2 ni sume feymes xmacam hambe.hehe.

sy ni kamikaze aje.
tp nak kongsi tips sket.
kalau salah tanggung sendiri.

AMARAN : sebelum buat ape2, sile rujuk pada yang pakar yg berada di lokasi2 di atas.

* tips :

1. helmet arai/shoei amat berlainan dengan bell.terutama jelas pada earpad.arai/shoei bnyk menggunakan jahitan dan earpad nye di rebet sekali dgn rebet tali.so berhati2 mase nak bukak earpad.

2. nak bukak gabus, kene bukak earpad dulu.dah bukak earpad,baru bleh tolak gabus ke belakang, menjauhi button visor.

3. bile dah bukak gabus.sile la gunakan kreativiti masing2. hahahaha.

4. dulu ade sorg mamat ni cakap klu nak gam helmet, pakai gam dunlop kayu. hati2 ye..gam ni sangat tajam. bleh makan gabus. pilihan terbaik adalah masking tape. gam dunlop kayu ni sesuai untuk gam kain aje.

5. dan yang terakhir sekali kesemua tips diatas xsemua btol.aku maen bedal aje. jadi kalau xnak ikut sudah.aku xkesah.haha.

OMG ! ape pon tak boleh !

* kredit to Maha Raja Lawak




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...