Hari ini saya keciwa.

Hari ni saya betol2 keciwa..hahahaha..gilo..keciwa pon bleh gelak2..fyi, skang ni aku tgh bz untuk propose tajuk untuk final year project aku.dan skrg ni course yg aku amek adalah mechanical engineering majoring in manufacturing di salah sebuah unibersiti tempatan je.kt mane?jeng jeng jeng..so ape kene mengene dgn posting kali ni?? sori sbb lari tajuk sket dr bab helmet.. huhu..ok2..nape aku keciwa??sebabbbb.....tajuk yang aku propose untuk fyp( final year project) aku kene reject.okies..bile bercakap tentang manufacturing, akan terbayang lah beberapa proses sbg contoh casting,moulding, and etcetera dan bidang manufacturing ni luas termasuk la quality control,metrology serta design of experiment (d.o.e) bukan c.o.e yeeee ( crew of ex5 huhuhu). dan setelah bertahun2 aku belajar aku berharap sgt2 fyp aku ade kene mengena dgn minat aku.kehidupan bermotosikal samada dari segi helmet,sportrim, dan ape2 sekali pon. tajuk yg aku pilih dan propose ( tapi dah kene reject.wakakakaka) adalah berkaitan dgn injection moulding @ casting for local motorcycle helmet. dan scope tajuk tu adalah berkaitan dgn quality control dan design of experiment.senang je nak buat moulding@casting sbb teknologi skrg xperlu kan direct fabrication sbb software berlambak2,so jimat cost dan mase.nak run quality testing pon kacang je. kekekeke..tapi nape kene reject??aaa ni yg xkacang....

1. data untuk sesuatu produk kilang adalah sgt2 private.so cmne aku nak mntk data kilang untk buat quality testing??mintak kt solidgold xdpt..mntk kt khi lg la haram nak response. mntk kt kilang buat sudu plastik buleh la die bg...cait !

2. ni lg satu hal.xde lecturer yang berminat tajuk ni. yela. kalau dipikirkan, ape input yang unibersiti dapat?? sume lctrer demand tajuk high level punya..part untuk fabrication sume nak yang run modelling..wahhh masakkkk ! setakat buat helmet xde contribution kpd unibersiti.

senior aku ade buat pasal sport rim sem lepas.. boleh la pulak...cis~ lambat setahun je..xpelah dah bukan rezeki.. pape pun alhamdulillah aku dah selamat dapat tajuk. walaupun xde kene mengena dgn motosikal, tapi janji niat ikhlas nak belajar dan bukan sbb bende lain. tajuk aku xde la susah mane, pasal Development and characteristics of friction welding for Mg (magnesium) and Mg (magnesium).kene run sket fabrication, friction weld for two Mg specimen,buat several strength test,potong specimen dan buat SEM untk tgk micro structure dan kaji characteristic.pastu dah siap ! ngeh ngeh ngeh.. babai helmetto !


2 kutukan!:

April 20, 2011 at 6:00 PM cUra zUra said...

jgn keciwe bobo.. aku kan ader. hahhahaaa

April 22, 2011 at 12:46 PM bobostrobos said...

okeyy..aku tggu ko berubah gelak tutup mulut okayyyyy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...