lerai-barai

Atas desakan hidup..aku terpaksa letgo beberapa biji helmet…walaupun sayang, tapi nak buat mcmna..aku memerlukan duit secepat mungkin…3 biji helmet terpaksa aku pilih dengan perasaan berat hati..mula2 aku nak jual secara pakej..tapi ramai yang bertanya secara sebiji2..nak tak nak..aku terpaksa jual sebiji2…sebiji dah jalan..tinggal lagi 2 biji…s3 dengan monkey…

Pada 1 malam..niat aku Cuma nak basuh kain padding s-3..berdasarkan ilmu yang diajar abg am untuk bukak padding…aku bukak s-3 dengan berhati2…lepas sume dah aku leraikan..sekali aku terpandang satu sticker “SHOEI” tertempek kat belah dalam, kat cengkerang…

Huuuu ! rasa gembira tak terhingga..! niat aku untuk hanya membuka padding, bertukar kepada niat untuk mengexplore…helmet yang sekian lama kehilangan identity ini mula menunjukkan belang..niat aku untuk jual helmet ni kian terpadam…kahkahkahkah ! tibe2 jadi lagi sayang…

rivet button visor dari belah dalam

Helmet magnum yang tersorok bawah katil mula aku belek…bukak punya bukak, lerai punya lerai..tadaaaa!!! terjumpa senarai owner2 helmet magnum aku..kehkehkehkehkeh…dengan rasa bangga aku mengukir nama aku sebagai owner yang terbaru.hahaha….

bobostrobos !

senarai nama owner2 yang dulu umpama lipatan sejarah…mesti dah banyak sejarah helmet ni lalui..jatuh bangun, basah hujan, lari dari polis, usha awek, pergi balik konvoi..semuanya setia bersama owner..huhuhu…setiap calar di permukaan helmet ni, mempunyai kisah yang tersendiri..bagi aku, calar-balar ini lagi berharga dari “kilat bling-bling” ebay..hehe…

Xpelah.. ! xjadi lah jual s-3..s-3 nak simpan sampai tua…duit boleh dicari, tapi helmet mana mau cari..hahah…

Alang-alang dah tulis, promote la skali :

Monkey untuk dijual..

Fiber : benang

Size: 59-60

Ciri2: kalau dibuat perbandingan dengan helmet monkey baru kilang kt kedai ah kiong, helmet monkey lama ni xde button visor dekat ribet tali..bukan seperti helmet monkey baru, ade button visor kt tepi…pembeli bertuah akan menerima visor bubble shoei percuma..hehehe…

Harga : rm200 nego sampai jadi negro… huhu

c/n : 013 -211 8673 bobo





2 kutukan!:

June 1, 2011 at 2:42 PM Anonymous said...

salam.bro...boleh buat entry cara2 untuk membuka padding helmet nih x?sy teringin sgt nk bukak shoei s-3 sy ni.plz...

June 4, 2011 at 7:55 PM bobostrobos said...

wasalam..insyaAllah jika ade kelapangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...