SHOEI RJ-101v [part 1 WHITE]

aku dari dulu usha helmet ni...minat dengan model shoei yg ade 2 lobang...tapi macam2 berlaku...harga xngam la..barang xtiptop la...lubang ilang sbelah la...semua tok bomoh yang aku pi jumpa,sume xmenjadi....mgkin ade hikmah...akhirnya suatu hari...aku terjumpa seorg penyuludup kurma..eh silap..penyuludup helmet yang sah..bro_otai yusuff taiyoob...penyuludup berlesen dari banting...bro ni mmg baek..sggp hold helmet untuk aku...lame jgk aku book pki air liur...dah la snggp tggu tgh2 malam,siap bg aku diskaun plak tu..ade lagi pulak freegift...huuuu thanx bnyk2 bro.. bro mmg seller yg bagus...xmcm sesetengah seller tu yg hanya pntngkan keuntungan,bknnye tali persaudaraan...ok pasal helmet ni pulak..dari jenama SHOEI model RJ101v..helmet ni aku beli pakej 2 bijik...sbb member aku pun tergila2kan helmet ni...so aku intro kan dulu yg aku punya...bersaiz kan XL ( 7 5/8 - 7 3/4 )..warna solid putih...mcm biasa lah..klu shoei mesti pakai fiber sabut ..pengikat tali dari jenis D-ring...sijil2 kelahiran sume komplit...cuma tiada ANSI..so mgkn untk pasaran di US...kat tali dia ade tertera cop 'shoei RJ 101v'..helmet yg ni dibuat pada FEB 1993..siap diberitahu siapakah yg inspect helmet ni ; EN. H.TAKAYAMA...hahahah..cap nye pulak boleh dibuka supaya angin boleh masuk pada lubang yg ada pada helmet...kalau dicabut cap ni,nampak mcm helmet ni MAG LTD..ade lobang idung..kt balakang pon ade 2 lobang jgk..(air vent) untuk angin keluar,supaya org yg pki helmet ni sentiasa rasa sejooookkk...kt cap juga ada cop asli dari SHOEI JAPAN...padding nye pulak amat selesa sekali...bewarna kelabu...stoking aku beli kt haddad..huhu...




















ni free gift yg aku dapat.. 2 bijik tau!


2 kutukan!:

March 28, 2010 at 11:54 PM APiT said...

bro!..
aku nk tye sket pe jantina ngan tajuk helmet aku nie????

http://i491.photobucket.com/albums/rr273/fixed_88/DSC01095.jpg

March 30, 2010 at 3:15 AM bobostrobos said...

mgkn helmet apollo 1st model kot bro...

ade sirim lame..,
pastu ade getah model apollo,,

huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...